Ischico Velzel (01-01-1996) was vijf jaar toen zij begon met piano spelen. Al snel werd duidelijk dat Ischico piano spelen niet alleen als hobby zag. Na haar eerste scholing te hebben gehad bij Asta Bjornsson en Jacques Hendriks werd zij op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot de Sweelinck Academie voor jong talent van het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet. Haar bachelor rondde zij af bij Frank Peters.

In 2019 rondde zij haar eerste master af bij Spaanse muziekspecialist Albert Attenelle aan het Conservatori del Liceu te Barcelona. Tijdens deze periode liet zij zich onderdompelen in de wondere wereld van de Spaanse klassieke muziek. Haar master research wijdde ze aan de componist Isaac Albéniz en werd beloond met een 9. Ischico ontving financiële steun van Het Heij Konijn Fonds om deze masterstudie mede mogelijk te maken.

Momenteel studeert Ischico aan The Royal Conservatoire of Scotland waar ze haar tweede Master of Music doet in piano performance. Ze studeert bij Petras Geniušas en Fali Pavri. Haar masterstudie wordt financieel ondersteund door het VSBFonds, Het Heij Konijn Fonds en Ars Donandi.

Ischico voelt zich erg thuis op het concertpodium en heeft mogen spelen in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, Musis Sacrum in Arnhem, Casa Battló in Barcelona, Sloane Square in Londen en Paleis het Loo in Apeldoorn. Zij was daarnaast te horen op NPO Radio 1 en NPO Radio 5. Ook won zij prijzen op nationale concoursen zoals het Bender-Petrof festival en het Prinses Christina Concours.

Masterclasses kreeg ze van onder andere Jacques Rouvier, Dmitri Alexeev, Marietta Petkova, Stanislav Pochekin, Hortense Cartier-Bresson en Joanna Macgregor. Enkele van deze masterclasses vonden plaats tijdens Musicalp Académie Internationale de Musique à Tignes en Barcelona Piano Academy. Ischico nam ook deel aan zomerfestivals in Nederland waaronder het Orlando Festival waar ze meerdere concerten mocht verzorgen. Ze ontving financiële steun van het Sophie Booy-barones van Randwijck fonds om deel te nemen aan Barcelona Piano Academy.

Naast solo is Ischico ook actief kamermusicus. Ischico heeft intensieve pianoduo scholing gehad in de Pianoduo Academy van het Scholtes-Janssens pianoduo en trad op tijdens hun Pianoduofestival in de Amstelkerk. Momenteel vormt Ischico een duo met Engelse sopraan Billie Robson. Zij specialiseren zich in Nederlandstalige klassieke muziek.

In 2019 rondde Ischico een succesvolle crowdfunding-campagne af in het kader van haar tweede master in Schotland. Ze werd ondersteund met een hartverwarmend resultaat boven haar doelbedrag en houdt haar donateurs op de hoogte door middel van foto’s en video’s.

Language switcher

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+44 7470624914