Ischico Velzel (1996) was vijf jaar oud toen zij voor het eerst in aanraking kwam met de piano en stond al enkele jaren later op het concertpodium. Op vijftienjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Sweelinck Academie voor jong talent van het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet waarna ze haar bacheloropleiding vervolgde bij Frank Peters.

Haar voorliefde voor Spaanse muziek bracht haar naar Barcelona waar Ischico in 2019 haar Master of Music afrondde bij Spaanse muziekspecialist en concertpianist Albert Attenelle aan Conservatori del Liceu. Ze wijdde haar master research aan de componist Isaac Albéniz en werd beloond met distinctie. Ischico ontving financiële steun van Het Heij Konijn Fonds om deze masterstudie mede mogelijk te maken.

Onlangs rondde Ischico haar tweede Master of Music af aan The Royal Conservatoire of Scotland waar ze studeerde bij meesterpianisten Petras Geniušas en Fali Pavri. Ischico is dankbaar dat haar masterstudie financieel ondersteund wordt door het VSBFonds, Het Heij Konijn Fonds en Ars Donandi.

Ischico voelt zich erg thuis op het concertpodium en heeft mogen spelen in Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam), Paleis Het Loo (Apeldoorn), Casa Battló (Barcelona) en Sloane Square (Londen). Zij was daarnaast meerdere keren te horen op nationale radio.

In 2021 won Ischico de eerste prijs van The Lamond Prize, een concours voor het uitvoeren van minder bekend piano repertoire, met haar uitvoering van Medtners Sonate-Skazka. Ook won zij prijzen op het Prinses Christina Concours en het Bender-Petrof Festival.  

Masterclasses kreeg ze van onder andere Jacques Rouvier, Dmitri Alexeev, Stanislav Pochekin, Hortense Cartier-Bresson en Joanna Macgregor. Ze ontving financiële steun van het Sophie Booy-barones van Randwijck fonds om deel te nemen aan Barcelona Piano Academy waar enkele van deze masterclasses plaats vonden

Naast solo pianiste is Ischico ook actief kamermusicus. Ze heeft intensieve pianoduo scholing gehad in de Pianoduo Academy van het Scholtes-Janssens pianoduo en trad op tijdens hun Pianoduo Festival. Sinds eind 2020 vormt Ischico samen met pianiste Anna Michels 'The Tableaux Pianoduo'. Het duo trad o.a. op tijdens het Piano Festival in Glasgow.

In 2019 rondde Ischico een succesvolle crowdfunding-campagne af op platform Voordekunst in het kader van haar tweede master in Schotland. Ze werd ondersteund met een hartverwarmend resultaat boven haar doelbedrag en houdt haar donateurs op de hoogte door middel van foto's en video's.

Language switcher

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 23213044